Известие

Collapse
No announcement yet.

мнения за алфа 146 1.6ts 120hp

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз за ежедневна карам 146 1.4 тс 2000година и ми идва малко слабичка, 1.6 ако беше щеше да ми е перфектно, но всеки според нуждите си

B&B Racing | bb-racingteam.com
    Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

Comment

Може ли да ти дам един приятелски съвет. Попрочети малко из форума, не само тази тема, а като цяло има много информация, която ще ти помогне да си изградиш собствено мнение. В началото си споменал за конкретен автомобил-много колеги казаха, задължително диагностика, и то при някой който знае какво да гледа. Много внимателно гледай колата да е читава, защото ако не е и после почнат проблеми, лошо ще ти стане. Ако имаш някакви съмнения, не го взимай, изчакай, поогледай, няма да останеш без кола.
      Иначе колегата абсенте предполагам искаше да ти каже, че алфа въобще не е евтин автомобил за поддръжка и не е най-удачният избор за първа кола. Знам че е много примамлива с вид и ниска цена при джамбазина, но после има много разходи по нея. Пример ще ти дам, 300-320 лв ремъци и ролки, 60-70 лв масло с филтри милтри и труд само в началото даваш 500-600 лв. Не че те отказвам, но си помисли и за друга кола.
      146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от vankichaaaa Покажи съобщение
        Говоря по-точно за absente_ щото пич ти ако имаш много пари аз нямам никак даже а искам да си купя такава алфа..имам точно пари за нея .. защо сте такива хора не мога да разбера ..както и да е
        хаха Ванкич не си разбрал и тръгваш с рогата

Значи , ти казваш , че нямаш представа грам и искаш съвети,хората ти дават съвети и ти казват закакво става на въпрос, а ти си недоволен и викаш , че не е така

Ама тука поне половината който ти обръщаме внимание и ти казваме как стоят нещата ни е 3та та на някой и 4-5 алфа ромео и имаме малко повече отпит в купуването , експлоатацията,обслужването и продаването на тоя автомобил. Значи ти като нямаш толкова пари колкото ти казват колегите събери повече и тогава си купи тая кола която толкова много я искаш , това е съвет де, ти може да си правиш квото искаш , ама да не ревнеш после тука какви боклуци са алфите, като купиш някои боклук.
        Всички ти дадоха съвет да си купиш клубна алфа , щото ще знаеш , че се качваш и караш без пипане поне 50к като само сменяш малско и филтри.
        А иначе незнам колко пари имаш ама като я купиш да кажеме от Горубляне, 198лв е еко таксата, 300 най-малко е гражданска и каско , 70 лв КАТ , ремъци,ролки,масла,филтри,водна помпа,накладки са 500лв това са само задължителните неща! за майстор няма да го броиме! Както и ако има евентуанално още нещо за смяна.Не броя също и гуми... временен номер... и т.н..
        Никой не те плаши а ти се казва как точно стоят нещата.

А сега моя съвет , ако си купуваш не клубна алфа , ще черпиш някой от алфистите да дойде с тебе , пусни тема никои няма да ти откаже (особено някой като чуят за Бирата ) щото определено ще знае какво да гледа, как трябва да върви и т.н...

Другия по удачен вариант е земи се обади на Мъри да ти го даде неговото ТИ , тука целия форум гарантира за тая кола, остава и да не е перфектна! Пък и как е загорел за 147ца момчето съм сигурен че и на няколко вноски ще се прилъже
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=29819

Айде и друг път чети повече преди да пишеш , че за всичките ти въпроси има теми!

Last edited by Absente_; d.m.y г., 23:11.
        ПРАВИТЕ ОТСЕЧКИ СА ЗА БЪРЗИТЕ КОЛИ ЗАВОИТЕ СА ЗА БЪРЗИТЕ ШОФЬОРИ!sigpic

Comment

Другия по удачен вариант е земи се обади на Мъри да ти го даде неговото ТИ , тука целия форум гарантира за тая кола, остава и да не е перфектна! Пък и как е загорел за 147ца момчето съм сигурен че и на няколко вноски ще се прилъже
          Вече не съм загорел за 147,кат чели се отакзах.иначе по-въпроса за мойта кола,няма какво да се говори повече,идва и гледа,аз повече няма да я предлагам,защото според много хора,включително и ти,е скъпа,сега говориш друго,ама карай.На изплащане определено няма да я дам,само кеш с малък коментар на сегашната цена 4400 лв.
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Е добре не мога да ви разбера честно...Казвате ми кои части трябва да сменя..защо толкова помислихте че щом платя и си купя колата трябва да я вкарам в сервиза...не може ли просто колата да си е наред и да не сменям нищо на пръв план..аз няма да ходя в сметище и да я търся..Апък и + това ми изброявате вариатори ролки свещи и т.н..все едно на година трябва да ги сменям тези неща..казаха ми че вариатор се сменя на 150 000 км ... то ако си купиш кола и трябва да смениш ролки, ремъци, бобини, вариатор, дебитомер,ламбда сонда и тем подобни и скъпи неща аз трябва да дам поне 3-4 хиляди лева , а колата ми е струва средно 3000..
            ако скочиш с около 5000-5500лв тогава можеш да си по-спокоен.

Comment

ами то като се замислите на всички коли цените не евтини и се сменят частите ема щом казвате че за алфа ромео е много по скъпо взехте да ме отказвате от машината мерси все пак за съветите на абсолютно всички

Comment

ами то като се замислите на всички коли цените не евтини и се сменят частите ема щом казвате че за алфа ромео е много по скъпо взехте да ме отказвате от машината мерси все пак за съветите на абсолютно всички
                Абе човек я не се стряскай ... не е толкова скъпо колкото изглежда ... каквато и кола след 95-98 да вземеш ще ти е същата работа подръжката .... за да ти е евтино всичко си купуваш LADA 1500s на газ и си гледаш кефа...

Comment

ами земляк с тези 18г които имаш,и ако нямаш някой край тебе дет разбира,и ако попаднеш на някой дарак кво прайм а ?а и в добрич имате хубави автокъщи можеш спокойно да си купиш добър автомобил щом от румъния идват да купуват от вашите.
                  Last edited by galinves71; d.m.y г., 17:10.

Comment

Не всички коли след 95-98 година имат дебитомери за 420 лв, свещи за 240 лв, стъпкови моторчета за 300 лв, съединители за 300 лв и т.н.

п.с. забравих за вариатора
                    146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Тва за бабата и за банетео важи в пълна сила за вас....
                      Свещи 250лв, съединител 300лв, дебитомер 420лв...

БУЛШИТ!!!
                      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Ако изброените неща ти ги предлагаш по-евтино със радост ще си купя някой
                        146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщение
                          Ако изброените неща ти ги предлагаш по-евтино със радост ще си купя някой
                          За 5ти път в тая тема казвам, че съм си сменил 8те свещи за 64лв и стотинки с БОШ-овски и вече карам с тях 25хил. км без проблем, а дебитомера съм купил за 200лв нов БОШ оригинален, а в момента хора от форума внасят въпросния за 130-140лв.Съединителя, Валеото е към 270лв, има и по-евтини които хич не са лоши та чак до 130лв за МекАрм(Бреда), който ако се кара кротко може да изкара доста време.Лично аз мога да ти продам чисто нов комплект за 1.6 16В ТС за 80лв в момента .Стъпковото моторче се чисти в повечето случаи и се оправя, ако не, за 70лв се купува перфектно втора ръка.
                          Last edited by Satanism; d.m.y г., 19:16.
                          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Хубаво, така да е, но идеята ми е, че ако разполага с ограничени финанси, може да погледне и други автомобили, при които поддръжката ще е още по-евтина. Аз карам 1.6 и съм супер доволен от колата, и ми е най-лесно да му кажа "Пич, няма какво да се чудиш, купувай", но предпочитам да му кажа минусите, за да си направи преценка. Хайде поздрави и Ванкича пак да си помисли.
                            146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

аз карам тс 1.6 запалия като я вземаш на студено че да се разбере дали го няма тоя проблем "дебитомер,съпково моторче, свеще да не си чупиш главата после!

Comment

Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщение
                                Не всички коли след 95-98 година имат дебитомери за 420 лв, свещи за 240 лв, стъпкови моторчета за 300 лв, съединители за 300 лв и т.н.

п.с. забравих за вариатора
                                Ок така е ама колко често се сменят... пък и вариатора пружината му я правят за 10-20 лв и звука на нафта изчезва А аз затова му казвам боксер да вземе

Comment

Working...
                                X